Oplevelser Og Aktiviteter

Oplevelser når man er i rødvig

I Rødvig og omegn er der massere af helt unikke oplevelser

Her er nogle af dem

Trampestien

Stevns Klint Trampesti løber langs klinten, og giver mulighed for at vandre 21 km mellem Rødvig Havn og Bøgeskoven Havn. Stevns Klint er en ca. 17 km lang, stejl kystklint, med højde på op til 40 meter, bestående af lag af hvidgrå kalk, hvidt skrivekridt og flint, formet gennem millioner af år.

Stevns Klint Experience

På Stevns Klint Experience kan du lære om hvordan et asteroide-nedslag for 66 millioner år siden udryddede halvdelen af livet på jorden, men også om hvordan livet genopstod, blomstrede og udviklede sig til det vi kender i dag.

Inde i centret vil børn og voksne kunne opleve en interaktiv og underholdende udstilling om verdens tilstand før, under og efter asteroide-nedslaget. De kan komme tæt på fiskeleret ved at se på et 37,5 tons tungt stykke klint i Klintesalen, og dermed få et indblik i, hvad der gør Stevns Klint unik.


Koldkrigsmuseum-stevnsfortet

Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en vigtig del af Danmarks og NATO's forsvar. Stevnshalvøen ville have været i første linje, hvis der var udbrudt krig mellem øst og vest, derfor blev Stevnsfort bygget. I 40 år blev fortet brugt til at holde øje med fjenden.

Et besøg på fortet er en helt særlig oplevelse, du vil få levende og nærværende fortællinger om Den Kolde Krig fra en af museets engagerede guider i en unik og autentisk ramme.

Højerup Gamle Kirke

På Højerup Gamle Kirke kan du opleve både den smukke natur og den spændende kirke, hvor koret er faldet i vandet og resten af kirken står som en hel unik oplevlese.

Den gamle Kirken er åben for besøg, så du kan nyde den flotte udsigt over klinten og havet. Der er en trappe, der fører ned til vandet, hvor du kan se den imponerende klint fra en anden vinkel.

Stevns Fyr ved Tommestrup

Stevns Fyrcenter er et unikt område, hvor du kan opleve både spor efter Den Kolde Krig, Kystudkiggen og nyde de historiske to fyrtårne, der rejser sig på det højeste punkt på Stevns Klint.

På området finder du også caféen Mad & Ro, der serverer lokale råvarer fra Stevns og omegn, som passer til årstiden.