Rødvig Havn, Mere end bare én Havn

Rødvig Havn er meget mere end bare en havn. Det er en marina med en masse oplevelser, aktiviteter og attraktioner på Stevns. Beliggende i den sydlige del af Stevns, byder Rødvig Havn på en smuk og idyllisk havnemiljø, hvor den lokale og originale stemning kan opleves på både vand- og landsiden. Rødvig Havn er faktisk mere end én havn – det er både en lystbådehavn og en fiskerihavn.

Når man besøger Rødvig Havn, vil man straks bemærke de mange trawlere, mindre fartøjer og losnings- og lagringsanlæg, der udgør en livlig og idyllisk atmosfære. De mange fiskekuttere i fiskerihavnen er med til at give havnen sin særlige charme. Man kan opleve kuttere komme ind og sejle ud, og der er altid noget i gang, når garnene bliver ordnet, og de gode skipperskrøner bliver fortalt i solen. Faktisk er Rødvig Sjællands næststørste aktive fiskerihavn, så der er masser af maritim stemning at indsnuse.

Men Rødvig Havn byder ikke kun på fiskeriaktiviteter. Her er der også et væld af andre oplevelser at finde. Fra havnen kan man beundre Stevns Klint, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Denne imponerende kystklint strækker sig over omkring 17 kilometer og når op til 40 meter i højden. Klinten består af lag af hvidgrå kalk, hvidt skrivekridt og flint, der er formet gennem millioner af år. Det er en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Hvis man vil lære mere om Stevns Klints fascinerende historie, kan man besøge Stevns Klint Experience. Her kan man lære om, hvordan et asteroide-nedslag for 66 millioner år siden udryddede halvdelen af livet på jorden, men også hvordan livet genopstod, blomstrede og udviklede sig til det, vi kender i dag. Centret tilbyder en interaktiv og underholdende udstilling, der giver et indblik i verdens tilstand før, under og efter nedslaget. Et besøg på Stevns Klint Experience er både lærerigt og spændende for både børn og voksne.

En anden historisk perle i nærheden af Rødvig Havn er Koldkrigsmuseum-stevnsfortet. Under Den Kolde Krig spillede Stevnsfortet en vigtig rolle i Danmarks og NATOs forsvar. Fortet blev brugt til at holde øje med fjenden i 40 år.

Et besøg på fortet er en helt særlig oplevelse, hvor man får levende og nærværende fortællinger om Den Kolde Krig fra museets engagerede guider. Det autentiske miljø og stemningen på Stevnsfortet giver et indblik i fortidens spændinger og den betydning, det havde for Danmarks forsvar.

Højerup Gamle Kirke er endnu en attraktion, der bør opleves, når man besøger Rødvig Havn. Kirken er kendt for sin spektakulære beliggenhed på kanten af Stevns Klint. Koret af kirken er faktisk faldet i havet, hvilket giver en helt unik og dramatisk oplevelse. Besøgende kan nyde den flotte udsigt over klinten og havet, og man kan også tage en trappe ned til vandet og se den imponerende klint fra en anderledes vinkel.

Et andet spændende sted i nærheden er Stevns Fyr ved Tommestrup. Stevns Fyrcenter er et område, hvor man kan opleve spor efter Den Kolde Krig samt nyde udsigten fra de historiske fyrtårne, der rager op på det højeste punkt på Stevns Klint. Her kan man få indblik i kystens betydning og nyde en kop kaffe eller et måltid mad i caféen Mad & Ro, der serverer lokale råvarer fra Stevns og omegn.

Når man besøger Rødvig Havn, vil man også finde et bredt udvalg af faciliteter og services. Havnens faciliteter inkluderer blandt andet 230V på broerne, benzinstation, cykeludlejning, grillplads, hjertestarter, købmand, kran, legeplads, restauranter/cafeterier, slæbested, strand, toilet- og badefaciliteter, vaskemaskine/tørretumbler samt gratis Wi-Fi på havnen. Derudover er der også offentlig transport, der gør det nemt at komme til og fra Rødvig Havn.

Rødvig Havn tilbyder også bedding som en del af sine faciliteter. Dette er særligt praktisk for bådejere, der har brug for vedligeholdelse eller reparation af deres både. Med en beddingfacilitet kan man nemt trække sin båd op på land og udføre nødvendigt arbejde under trygge og sikre forhold.

Så næste gang du planlægger en tur til havet, bør du overveje at besøge Rødvig Havn på Stevns. Her får du ikke bare en almindelig havneoplevelse, men en marina med et væld af oplevelser, aktiviteter og attraktioner. Fra den smukke havnemiljø til de imponerende naturoplevelser ved Stevns Klint, historien om Den Kolde Krig på Stevnsfortet og de spændende seværdigheder som Højerup Gamle Kirke og Stevns Fyr, vil du blive fascineret af alt, hvad Rødvig Havn har at byde på. Så gør dig klar til en uforglemmelig tur til Rødvig Havn, hvor du vil opdage, at det er meget mere end bare en havn.